Houtsoorten

Ons streven

Verbinding tussen natuur en meubel

We streven ernaar om niet alleen meubels te creëren die alleen functioneel zijn, maar ook een positieve impact hebben op onze omgeving. De keuzes voor houtsoorten stemmen we ook altijd samen met jou af en we omarmen ook hergebruik van bestaande meubels.

Soorten hardhout

De meubels worden vervaardigd uit verschillende houtsoorten, waaronder inlands eiken, Amerikaans noten, essen, Amerikaans kers en gewaterd iepen. De verschillende houtsoorten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten, zoals hout met de rustieke charme van noesten, of juist verfijnde elegantie van noestvrij hout.

Lokale houtsoorten

We werken het liefst met lokale houtsoorten. Ons inlands eikenhout, gewaterde iepen en essen worden geoogst uit lokale boomgaarden, waar ze worden gekapt, gezaagd en gedroogd.

Verantwoordelijke sourching

Voor de houtsoorten Amerikaans noten, esdoor en kers, werken we samen met een importeur die certificaten van duurzaam beheerd bos levert. Dit waarborgt dat elk stuk hout dat we gebruiken afkomstig is van bronnen die de natuur respecteren en behouden voor toekomstige generaties.

Duurzaam gebruik

Een tweede leven

Bij ons gaat het verder dan de keuze voor hout alleen. We omarmen ook het principe van hergebruik. Sommige klanten vertrouwen ons zelfs hun oude meubels toe, die we met zorg transformeren tot eigentijdse meubelstukken.

Oude tafelpoten

Twee oude eiken tafelpoten voor hergebruik: overgebleven, omdat het bovenblad ook is hergebruikt voor een nieuwe tafel

Nieuw meubel

Bijzettafeltjes gemaakt van de eetkamer tafelpoten. Perfect bijpassend bij de eetkamertafel waarvan het hout ook is hergebruikt.