Over Manfarita Wood

Over ons

Welkom bij Manfarita Wood

Herinner je je dat eerste huis, waarin je zocht naar meubels, maar je niet kan vinden wat je zoekt? Wij begrijpen dat gevoel maar al te goed. In 2015 kochten we ons eerste huis, waarbij we tegen hetzelfde aanliepen. In een wereld waar standaard niet altijd voldoet aan persoonlijke dromen, besloten we om onze eigen weg te bewandelen.

De rustieke charme van steigerhout bood ons een startpunt. De afgelopen jaren hebben we de overgang gemaakt naar verschillende soorten hardhout, waar vakmanschap en duurzaamheid hand in hand gaan.

Met de jaren hebben we een schat aan ervaring opgedaan in diverse houtbewerkingen, zowel voor binnen als buiten. Maar het ware talent en passie zit in maatwerk losse meubels, zoals kasten, tafels, stoelen en bedden. Met aandacht voor details en originaliteit die een leven lang meegaan.

Door onze uitgebreide connecties kunnen we niet alleen jou adviseren, maar ook oplossingen bieden die op maat gemaakt zijn voor jouw wensen.

Onze werkplaats

Modern & ambachtelijk

De meubels worden gemaakt in onze werkplaats, waarbij we gebruik maken van een combinatie van modern apparatuur en ambachtelijk handgereedschap. In de werkplaats is elk detail ook zorgvuldig overwogen, want net zoals de meubelstukken is onze werkplaats geheel zelf gemaakt. We geloven in het belang van experimenteren en groeien, daarom worden nieuwe concepten en technieken uitgeoefend op eigen creaties.

De materialen worden bij ons ruw aangeleverd. Met behulp van onze eigen machines worden ze getransformeerd tot zorgvuldig afgemeten planken die de basis vormen voor elk meubelstuk. Het ware vakmanschap komt naar voren bij de eindafwerking van elke plank. Hier gebruiken we bewust handgereedschap, want we geloven dat niets de aanraking van een ervaren hand kan vervangen.

Samenwerken

Wat begon als een persoonlijke reis, bloeide al snel uit tot een levendig netwerk van gepassioneerde houtbewerkers. We hebben geleerd hoe belangrijk het is om van anderen te leren en samen te groeien. Waarin houtbewerkers van alle niveau’s elkaar graag helpen en voor een bron van inspiratie zorgen. Ben jij een professional in de houtbewerking en zie jij kansen in samenwerken? Neem dan contact met ons op

Onze visie

Meer dan gewoon meubilair

Wij gaan verder dan alleen functionaliteit en hebben aandacht voor details. Dit kost misschien wat meer tijd, maar we houden altijd het eindresultaat voor oog.

Puurheid van hout

Elk stuk hout heeft zijn eigen structuur en vorm. Onze meubels worden zoveel mogelijk gemaakt van massief hout. Dit zorgt niet alleen voor een duurzame levensduur, maar ook voor warmte en karakter van het meubel​

One-of-a-Kind design

Geen enkel meubel is hetzelfde. Elk design dat onze werkplaats verlaat, is volledig uniek en op maat gemaakt om perfect aan jouw wensen te voldoen. Van de eerste schets tot de laatste afwerking, elk detail wordt zorgvuldig overwogen

De kracht van hout

Wij gebruiken geen stalen onderstellen, maar puur hout dat we met zorg behandelen. Het zwarte geoliede essen hout, bekend om zijn sterkte, wordt vaak gebruik voor onderstellen die zowel robuust als elegant kunnen zijn

Verbindingen

Bij ons gaat het niet alleen om het eindresultaat, maar ook om de weg er naar toe. We hebben voorkeur voor schroefloze verbindingen, wat resulteert in een prachtige afwerking, duurzame levensduur en stabiliteit

Over ons

Onze Passie

Achter elke creatie die onze werkplaats verlaat, staan twee personen die elkaar perfect aanvullen. En dat alles in de avonduren en weekenden.

Willemijn

De creatieve geest

Hoewel ze misschien niet altijd in de werkplaats te vinden is, is Willemijn de creatieve bron van ideeën die het ontwerpproces verrijken. Ze aarzelt nooit om bij te springen in de werkplaats en elk waardevol moment legt ze vast op beeld. Bovendien heeft ze een scherp gevoel voor wat onze klanten tijdens het proces nodig hebben.

Henry

De creatieve vakman

Met een diepgewortelde passie voor houtbewerking heeft Henry inmiddels veel ervaring en technische expertise. Met de in 2022 zelfgebouwde werkplaats is hij perfect in staat om ruwe houten planken om te zetten in prachtige meubels. Zijn toewijding aan precisie en detail is duidelijk te zien in elk stuk dat de werkplaats verlaat.